Campus de les Arts presenta PASSADES, una mostra de recerca basada en la pràctica creativa

Campus de les Arts presenta PASSADES, una mostra de recerca basada en la pràctica artística dels centres d’ensenyament superior artístic de Catalunya.


El dia 29 de novembre (16.30-21h) a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), es presenta una oferta àmplia i variada de propostes de recerca en una sessió gratuïta i oberta al públic. La mostra forma part del congrés internacional INDISCIPLINES, també dedicat a la recerca en la pràctica de les arts. INDISCIPLINES, organitzat pel Campus de les Arts es celebra del 28-30 novembre a la Universitat de Barcelona i l’ESMUC (www.campusdelesarts.org).


Per la programació de PASSADES, sis centres d’ensenyament superior han preparat projectes que demostren el concepte de combinar la voluntat creativa amb el rigor de la investigació acadèmica. La mostra comença a les 16.30 amb un taller sobre el color, “Cartografies Cromàtiques”, a càrrec d’ESDi Escola Superior de Disseny. Durant tota la tarda es podran veure—i interactuar—amb l’exposició de Pilar Rosado Rodrigo de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, “Mnemosyne 2.0”, i amb el projecte de realitat virtual presentat per en Joan Soler-Adillon de l’UOC (Universitat Oberta de Catalunya), titulat “In Pieces VR” (que s’explicarà en una presentació a les 19.30).


A l’Aula d’Orquestra de l’ESMUC es presenta un sessió de ponències, amb aspectes escènics, performatius, musicals o coreogràfics incorporats. Pilar Rosado Rodrigo presenta l’exposició “Mnemosyne 2.0” a les 17 hores, seguida per la presentació de la Sara Gómez d’EINA. Centre Universitari de Disseny i Art, amb la coreografia ““Els signes-gest. De la coreografia a la política”, i la presentació de ESDi sobre el robot IVO, una col·laboració amb Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de Catalunya. A les 18.30 la mateixa ESMUC presentarà algunes línies de recerca, amb una presentació general seguida per en Carles Blanch Guzmán i el seu treball sobre la improvisació amb la viola de mà, i la primera presentació nacional d’un nou instrument musical, el bombo híbrid electroacústic, a càrrec de Núria Andorrà i Josep Ma. Comajuncosas. Després de la presentació del projecte de realitat virtual de l’UOC, es donarà pas a l’última presentació, "Metodologies de investigació artística des del flamenc", amb actuacions d’en Juan Carlos Lérida i Salvador S. Sánchez del Institut del Teatre.


La sessió-mostra de PASSADES és d’entrada gratuïta. Es convida a docents, estudiants, professionals de la cultura i el públic general a gaudir de les propostes. Totes les presentacions es faran a la 3ª planta de l’ESMUC (Padilla 155, Barcelona) durant la tarda del 29 de novembre. Pel taller de color presentat per ESDi, que durarà una hora, es pot assegurar la participació amb l’enviament previ d’un correu electrònic a: eruiz@esdi.edu.es


El programa sencer de PASSADES es pot baixar juntament amb el programa del congrés INDISICPLINES a través del web: https://www.campusdelesarts.org/programme?lang=ca


El Campus de les Arts és un projecte de col·laboració entre una vintena de centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cinema i la creació audiovisual, la conservació i restauració, les arts visuals, el disseny i la moda.


Joan Soler-Adillon, screenshot de 'In Pieces VR', 2018 © Joan Soler-Adillon